Blogg

Res billigare - 4 tips på hur du kan få rabatt på nästa resa

30 jan 2018

Anmäl dig till nyhetsbrev

Nyhetsbrev Ett bra sätt för att få så bra pris som möjligt på din resebokning är att anmäla dig till olika reseaktörers nyhetsbrev. Genom att prenumerera på nyhetsbrev slipper du att lägga tid på att leta runt bland alla resesajter efter kampanjer och rabatter, samtidigt som du har chans att ta del av exklusiva rabatter som endast är tillgängliga för nyhetsbrevprenumeranter. I princip alla företag inom resebranschen har nyhetsbrev så oavsett om du vill ha lägre pris hos hotellbokningssajterna, resebyråerna, rederierna eller hyrbilsföretagen finns det nästan alltid möjlighet att via nyhetsbreven få extra bra erbjudanden, hemliga ”deals” och exklusiva rabatter.

Extra-tips: Skapa ett separat mail-konto så att du slipper få alla nyhetsbrev till din privata e-postadress. Gå in på Gmail.com, Mail.com, Speedmail.se eller liknande och skapa en ny e-post med något fyndigt namn. Med din nya e-postadress anmäler du dig till alla möjliga nyhetsbrev inom resebranschen. Inför framtida resor går du in och ser om det finns något intressant erbjudande i din inkorg.

Se om du sitter på några rabatter som du inte känner till

Kundklubbskort Är du medlem i olika organisationer, kundklubbar eller liknande finns det stor chans att du sitter på olika rabatter som du kanske inte har en aning om. Är du exempelvis ICA-medlem finns det ofta möjlighet att få rabatt på hotell, charterresor eller hyrbilar. Är du student och har Mecenat-kort eller något annat studentkort finns det alltid flera reserabatter att ta del av. Även fackförbund och liknande organisationer brukar ha flera förmåner för sina medlemmar. Kolla omgående upp var du är medlem! Förhoppningsvis kommer du hitta något som kan dra av några procent på din nästa resebokning.

Leta efter rabattkoder

Rabatt-kupong Internet är fullt av olika webbsajter som samlar rabattkoder från alla möjliga företag med verksamhet på nätet. Framförallt webbutikerna inom detaljhandeln brukar vara ganska generösa med att ge ut rabattkoder, men även företag inom resebranschen brukar ge ut publika rabattkoder som läggs upp på diverse webbplatser och bloggar.

Att få tag i rabattkoder för flygbiljetter kan ibland vara svårt då den stenhårda konkurrensen mellan flygbolagen inte ger utrymme för några större rabatter. Det brukar däremot vara betydligt lättare att ”googla” fram rabattkoder som gäller för hotellbokningar eller paketresor där både hotell och flyg ingår.

Extra-tips: När du letar efter rabattkoder från ett företag genom att söka på Google ska du alltid kolla igenom flera sökresultat. En del rabattkodsajter kan vara dåliga på att uppdatera sitt innehåll och därmed sakna aktuella rabattkoder. Rabattkodsajter kan också ha speciella avtal som gör att de får möjlighet att lägga upp exklusiva rabattkoder som andra sajter inte har tillåtelse till. I och med att det kan skifta så mycket ska du alltid försöka kolla minst 5-8 rabattkodsajter innan du ger upp hoppet om att hitta en specifik rabattkod.

Fråga efter rabatter och rabattkoder

Internetforum Skulle du misslyckas med att få tag i exklusiva erbjudanden via nyhetsbreven eller med att hitta rabattkoder hos rabattkodsajterna kan du alltid fråga efter dem. Kontakta reseföretagen och fråga om de inte skulle kunna ge dig någon rabatt eller rabattkod. Det är inte alltför otroligt att de kan berätta om någon rabatt som du har missat eller faktiskt ger dig en exklusiv rabattkod för att vara säkra på att få dig som kund. Skulle även detta misslyckas kan du gå vidare och fråga någon i din närhet om inte denne har tillgång till rabatter i resebranschen. Kanske är den du frågar med i något fackförbund eller har ett kundklubbskort med förmåner som du kan få ta del av. Är du bara beredd på att lägga ner lite tid brukar det alltid gå att få tag i någon form av rabatt.

Extra-tips: Det finns fullt av internetforum där det finns goda möjligheter att få tag i rabattkoder genom att fråga andra användare. De större internetforumen brukar ha speciella trådar där folk kan dela med sig av rabattkoder eller fråga efter dem. Rabattkoderna är ofta exklusiva och har kommits över av forummedlemmar genom nyhetsbrev eller liknande kanaler. Forummedlemmarna delar av ren vänlighet med sig av dessa rabattkoder när de inte själva har användning för dem.

Vanligtvis brukar dessa trådar heta något i stil med ”Tråden där vi ger bort rabattkoder” eller liknande. Är du på jakt efter rabattkoder är det bara att registrera dig på forumen och fråga andra användare efter rabattkoder! Se bara till att vara snabb. De flesta rabattkoder som delas går bara att använda en gång.

Alla rabatter för Black Friday och Cyber Monday 2017

22 nov 2017

Black Friday 2017 är här! Som vanligt har en stor del av nätets alla webbutiker fullt av rabatter och erbjudanden för sina kunder. Under Black Friday ska du verkligen passa på att antingen köpa årets julklappar eller passa på att köpa något som du själv har gått och funderat på att inskaffa! Nedan finner du en stor samling rabatter, rabattkoder och specialpriser som olika webbutiker/företag erbjuder under Black Friday 2017. Rabatterna du hittar på denna sida gäller främst under Black Friday, men vi har även listat några erbjudanden som gäller under Cyber Monday.

Bravofly

110 kr rabatt på flygresor med rabattkoden 5985197162683919. Gå till rabatten.

Björn Borg

30% rabatt på alla produkter. Gäller fram till 30/11 (måndag). Gå till rabatten.

Brothers

25% rabatt på allt från Riley, East West och The Tailoring Club. Gäller mellan 27e och 29e november. Gå till rabatten.

CarrieAlong

Minst 20% rabatt på hela sortimentet. Gäller till 30 november. Gå till rabatten.

CDON

Fullt av Black Friday-erbjudanden och kraftig nedsatta priser på utvalda delar av CDONs sortiment. Gå till rabatten.

Coolstuff

Stora rabatter på utvalda delar av sortimentet. Gå till rabatten.

Cubus

50% rabatt på alla jackor och 70% på utvalda delar av sortimentet. Gå till rabatten.

Eleven

20% på hela sortimentet under fredagen. Gå till rabatten.

Fyndiq

Fri frakt på hela sortimentet från fredag till till måndag. Gå till rabatten.

Grand Parfymeri

20% rabatt på hela sortimentet på fredag. Gå till rabatten.

Gymgrossisten

20% rabatt på stora delar av sortimentet. Gå till rabatten.

Hallon

Mobilabonnemang STOR för 149 kr i 6 månader. Gäller 27/11 till 30/11. Gå till rabatten.

Hobbex

Stora rabatter på över 200 produkter mellan 27-30/11. Gå till rabatten.

Hotels.com

Upp till 60% på utvalda hotell. Rabatten gäller från Black Friday till Cyber Monday. Gå till rabatten.

Har Black Friday passerat när du läser detta? Det finns fler Hotels.com-ratter här

Indiska

25% rabatt under Black Friday och Cyber Monday. Gå till rabatten.

InkClub

20% rabatt på hela sortimentet under Black Friday. Gå till rabatten.

Junkyard

Släpper nya erbjudanden varje timme under Black Friday. Gå till rabatten.

Kjell&Company

25 % rabatt på bläckpatroner och toner. Gäller mellan 27-30/11. Gå till rabatten.

Klockia

10% rabatt med rabattkoden blackfriday2015 under hela fredagen. Gå till rabatten.

La Redoute

50% rabatt på utvalda delar av sortimentet. Gå till rabatten.

Lagerhaus

20% rabatt på matkeramik, glas, bestick och servetter under Black Friday. Gå till rabatten.

Leksaksjätten

Fullt av erbjudanden på stora delar av sortimentet. Gå till rabatten.

Lensstore

25% rabatt på alla glasögon med koden 25GLASRB. Gäller 27-30/11. Gå till rabatten.

Loveyewear

25% rabatt på alla glasögon med koden 25GLASLEW. Gäller 27/11-30/11. Gå till rabatten.

Miinto

20% rabatt mellan kl 12:00 den 25/11 till kl 12:00 den 28/11. Gå till rabatten.

Netshirt

25% rabatt på hela sortimentet med rabattkoden "Black Friday". Gå till rabatten.

Nordicfeel

20% rabatt på allt från GHD. Gå till rabatten.

Sarenza

Ytterligare 10% rabatt på nedan prisnedsatta varor. Gå till rabatten.

SAS

Nedsatta priser på utvalda flygresor. Gäller fram till 30/11.Gå till rabatten.

Smarthem

Fullt av prissänkta varor hos Smarthem. Gå till rabatten.

Spartoo

Upp till 40% rabatt mellan 27 november till 30 november. Gå till rabatten. Har Black Friday passerat när du läser detta? Här finns ytterligare rabattkoder från Spartoo

Sembo

Stora rabatter på utvalda resepaket. Gäller endast under Black Friday. Gå till rabatten.

Sportgymbutiken

10% på hela sortimentet för nya kunder. Använd koden BLAcK10Q. Gäller 27/11 till 30/11. Gå till rabatten.

Teknikproffset

Stora rabatter på populära produkter och märkesprodukter. Gäller under Black Friday. Gå till rabatten.

Telenor

Samsung Galaxy S6, spara 2400:- + få en Samsung Tab A Wifi på köpet. Gäller mellan 27-30/11. Gå till rabatten.

Unisportstore

Rabatterade priser på utvalda delar av sortimentet. Gäller 25 november till 29 november. Gå till rabatten.

Ur&Penn

20% rabatt på allt + rea. Gäller 27/11 till 29/11. Gå till rabatten.

WhiteAway

10-50% på hela sortimentet. Gäller 26-27/11. . Gå till rabatten. Har Black Friday passerat när du läser detta? Kolla gärna efter fler WhiteAway-rabatter här

Fakta om Black Friday

Black Friday är namnet på den dag som infaller efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. Att det just blivit en fredag beror på att Thanksgiving alltid firas den sista torsdagen i november. Anledningen till att denna fredag kallas ”Black Friday” sägs härstamma dels från Philadephia där namnet började florera bland folk på grund av att trafiken och det stora antalet människor i rörelse ökade ordentligt på fredagen efter Thanksgiving, men också från att julhandeln i USA startar denna dag och att företagen därför skulle börja se svarta siffror istället för röda.

Hur som helst är denna Black Friday USAs största shoppingdag och butikerna och e-handelsföretagen, främst inom detaljhandeln, runt om i landet rivstartar julhandeln denna fredag genom att ha olika specialerbjudanden och kraftiga rabatter på delar av sina sortiment. Butikerna har vanligtvis öppet från tidigt på morgonen till sent på natten och ibland även öppet dygnet runt. Skolor och flera arbetsplatser runt om i USA håller vanligtvis stängt.

I Sverige är denna tradition ett nytt fenomen som på allvar började bli känt bland folk så sent som år 2013. År 2013 började en rad e-handelsaktörer runt om i Sverige att uppmärksamma Black Friday genom att, precis som sina motsvarigheter i USA, erbjuda sina kunder rabatter och specialpriser. År 2014 (förra året) tog Black Friday-fenomenet fart på allvar i Sverige och flera företag på internet så väl som inom den fysiska butikshandeln uppmärksammade dagen. Under Black Friday 2013 uppskattas näthandelns försäljning ha ökat med över 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Några exakta siffror för 2014 finns inte, men uppskattningsvis ökar e-handelsföretagen omsättningen med mellan 100-400 procent under dessa 24 timmar. Andelen Black Friday-erbjudanden i Sverige ökar för varje år och det råder inget tvivel om att denna fredag är dagen då du ska försöka passa på att spara mycket pengar och hitta fynda extra billiga julklappar.

Fakta om Cyber Monday

Cyber Monday är precis som Black Friday ett fenomen som hänger ihop med Thanksgiving (Cyber Monday infaller den första måndagen efter Thanksgiving) och som har sina rötter i USA. Till skillnad från Black Friday har dock inte Cyber Monday en särskilt lång historia. Cyber Monday hade sitt inträde i USA år 2005 har därmed endast funnits i ca 10 år. Precis som Black Friday är denna måndag en dag då olika kommersiella aktörer ser till att öka sin försäljning genom att erbjuda rabatter och specialpriser på delar av sitt sortiment. Skillnaden mot Black Friday är att Cyber Monday endast är något som sker på Internet. Cyber Monday är således inte något som den fysiska butikshandeln anammar utan istället är det främst e-handelsföretag, mjukvaruföretag och företag som säljer olika it-tjänster, som ser till att erbjuda sina kunder reducerade priser. I Sverige har än så länge inte Cyber Monday fått lika stort genomslag som Black Friday, men det är stor sannolikhet att vi de kommande åren kommer se allt fler företag marknadsföra sina produkter och tjänster under denna måndag.

Rabattkoder och erbjudanden - Vecka 43

21 okt 2017

Reserabatter

Hotellnatt gratis (10% rabatt) + hemliga priser

Hotels.coms logotyp

Genom att ta del av Hotels.com-Rewards samlar du hotellnätter och får efter den 10e natten en hotellnatt gratis. Du får dessutom tillgång till hemliga priser som vanliga besökare inte får se. Kombinationen av att du får en natt gratis + hemliga priser, gör att du sparar mer pengar än med en "vanlig" 10% rabattkod. Eftersom det inte går att kombinera en rabattkod med Hotels.com Rewards gäller det att välja smart för att spara så mycket pengar som möjligt i längden.

VISA RABATTEN

10% på hotell eller 300 kr på paketresor

Mrjets logotyp

MrJet har just nu två olika rabattkoder som ger rabatt på antingen hotell eller på paketresor. På hotell får du 10% rabatt och på paketresor är det en fast rabatt på 300 kronor.

VISA RABATTEN

10-50% rabatt

Booking.coms logotyp

Booking.com har sina ständigt skiftande rabatter som vanligtvis ger mellan 10-50% rabatt på utvalda hotell och boende världen över.

VISA RABATTEN

Rabatter på reseprylar, badkläder, väskor och annat reserelaterat

Glöm inte att kolla in vår artikel med en massa reseprylar.

20% rabatt på hela sortimentet

Zoovillages logotyp

ZooVillage ger just nu 20% hela sitt sortiment. Rabatten gäller dock endast varor som har sitt ordinarie pris och inte är nedsatta.

VISA RABATTEN

15% rabatt

Lensons logotyp

Med en av flera rabattkoder från LensOn får du just nu 15% rabatt på linser och linstillbehör.

VISA RABATTEN

5% rabatt på allt (Ej kampanj)

Timarcos logotyp

Timarco ger nu med en rabattkod alla sin kunder 5% rabatt på hela sortimentet. Rabattkoden gäller dock ej varor som redan har kampanj-pris.

VISA RABATTEN

resebloggar.info

SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg